Thursday, 11 April 2013

BEBELAN METAL Versi Kaset Tape? Masih Ada Yang Peduli?


Aku tau korang sume mesti kenal apa itu kaset tape kan? pita magnetic yang terkandung lagu didalamnya? Kalo korang lahir tahun 2000 keatas mungkin tak kenal kot (zaman Napster/Online Sharing bermula)Yaaa...kali terakhir aku membeli kaset adalah pada tahun 2008 ,Death Magnetic.haha.

Persoalannya, masih adakah yang ambil kisah pasal tape? Masih ada buyers? Aku dulu pon beli death magnetic versi tape sbb kereta kancil aku pakai tape player, blom ada modal nak tukar cd/mp3 player.Aku memang ada banyak koleksi tape kaset kat rumah (DEATH, Obituary,Silent Death, Pantera, Konkhra, Suffercation etc semua original) tapi sekarang sedang mengumpul habuk kerana lama tak dimainkan.Player kaset kat rumah pon dah rosak.

Agak-agak kalo nak let-go rilisan-rilisan contohnya dari label Valentines Production, Psychic Screams Production, ada tak orang nak beli? Sekeping Rm ??? . . . Hurrmm . . .

20 comments:

  1. Simpan bro..tu dah kira rare gak tu.one day kaset tape ni akan jadi macam vinyl nanti.makin rare,makin mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.yup but i need casshhhh $$$$$. ahahaha

      Delete
  2. ada pembelinya... ramai dalam FB tu... rege pun tak masuk akal...sampai rm30!...

    ReplyDelete
  3. pendapat aku, kaset xkan dpt menyaingi piring hitam dari segi ketahanan dan kualiti. lgpun kaset senang berkulat dan susah dibersihkan, once dah berkulat mmg kualiti bunyi akan terjejas...

    mungkin ada yg akan beli, tp beli dari segi koleksi atau nilai2 nostalgia la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.atas nilai sentimental la,functionality tu mungkin kurang kot.aku usha player vinyl baru2 ni kt cash converter ade gak yg murah below rm200 tp kosmetik agak barai aa.haha

      Delete
    2. Kau kl kat area mana bro?cash converter danau kota ke yg kau pegi?

      Delete
    3. welcome to vinyl world bro. hehehe

      tips, kalau nak beli turntable beli yg "direct drive", kosmetik tak penting. barai takpe janji rock!

      Delete
    4. alamak.... PC kasi up post macam mana nak beli turntable... aku dah terbabit dah ni ( selepas mendengar sendiri )

      Delete
    5. aku tgk kat CC Danau bro.agak rabak and needle dia hilang.needle maybe cost dlm rm60. pastu kat kedai sekenhen(nama kedai aku lupa) di taman melawati pon ade,yg ni cantik rm480.bentuk macam suitcase siap ada built in speaker n usb.aku tak beli sbb tade koleksi vinyl,yg aku ada pon sekeping free gift vinyl metallica 30th anniversary.heheh

      Delete
    6. waspada! jgn terjebak perangkap vinyl... nnti BL melepas lagi :)

      Delete
    7. alamak ijau.direct kat aku tuh.sbb kensel,truss aku mimpi shredding sebelah menyebelah dgn dimebag malam tadi.hahahah

      Delete
    8. Laa..dah dekat area umah aku tu bro,bole la kita mengeteh melepak

      Delete
  4. betul...masih ada market...cap apache aku yang dah nak luncai pun ada gak tanya nak beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... cap apache tu sebab nilai nostalgik tinggi. mcm kasout Aliph la lebey kurang.hehe

      Delete
  5. walau cd dah keluar, tapi kaset masih pakai untuk bootlegging, walaupun bulky..
    skarang dah tak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.mmmm..sape ye ade nak jual kaset demo Cromok harga rm1k?

      Delete
  6. skrg zaman pendrive.. kaset & cd kurang laku da.. rilis pakai pendrive la.. baru cam usahawan, inovatif & kreatif..huahua..
    kaset,mungkin masih ada peminat.. tp kaset ni cepat rosak, cd pun sama gak cepat rosak.. xpastilah kaset akan jd mcm vinyl atau x.. sbb vinyl ni lagi sedap sound dia,sound dia lebih besar dari kaset/cd.. sbb tu vinyl mahal & masih dapat sambutan..

    ReplyDelete
  7. Dapakan HP samsumng android Hanya dengan cara menjual kaset animasi DVD pendidikan
    Peluang usaha baru, usaha sampingan untuk guru, mahasiswa, masyarakat umum
    produk kaset DVD pendidikan Animasi 3D. pertama di indonesia
    dengan judul "ayo belajar huruf dan angka'kaset ke dua " ayo belajar membaca "
    DApakan HP samsumng android unutuk Agen di seluruh indonesia
    berminat hub CV. eduvision multimedia
    web. www.kasetbelajar.blogspot.com
    sms/ call: 081135640101

    ReplyDelete