Monday, 28 December 2015

RIP Lemmy Kilmister

RIP 1945 - 2015

With Hetfield during Lemmys 50th birthday bash in 1995. Overkill !

Wednesday, 9 September 2015

WORDLESS WEDNESDAY . . . WORLD MAGNETIC TOUR 2009




Note: Anvil tag. The graphic is reused from Metallica's Rolling Stone 2005 gig SBC Park SF tshirt . The difference is a guitar jack protruding the tongue.

Tuesday, 7 July 2015

Wednesday, 20 May 2015

Wednesday, 13 May 2015

WORDLESS WEDNESDAY . . . Throwback kerjaya dulu.


note: flash animator. Ini antara pilot episode yang tak berjaya dapat tender penyiaran. Dirty politics.

Tuesday, 12 May 2015

BEBELAN METAL . . . Keseronokan Kekejaman



Yahhhahaha . . . lama rasanya tak menulis. Sejak jadi murid balik nih memang rasa macam tak ada masa langsung sekarang Ramai yang kata lepas ni memang takdak masa nak main gig or jeming...and they are actually right. haha/ Dah berkarat dah rasa jari nih, prektis pon tak dan. ermmm. Datang lah ye sape sape yang nak maii.
CD kami turut dijual di event ini untuk yang berminat.

Cheerz !



INSIDER SPACE, 
Maluri Cheras.
17th May, AHAD.
2 pm until dead.

RM 15.

Wednesday, 11 March 2015

BEBELAN METAL versi RAKAMAN KOMPILASI

Hurmmm... lama rasanya tak menulis. Kebelakangan ni aku rasa macam letih sedikit dengan kesibukan dan hiruk pikuk dunia kota kuala Lumpur nih. Dulu ke KL hanya Isnin hingga Jumaat tapi sekarang hampir setiap hari sebab Sabtu dan Ahad kene menghadiri kelas. Yahhh... aku menjadi pelajar semula. hehe.

Anyway, komitmen pada band tak dilupakan. Baru baru ini pada 6/3/2015 aku telah memecut ke Dungun untuk merakamkan satu lagu untuk Kompilasi Terengganu Metal Hordes (working title only...). Dirakamkan di Musecca Studio, Dungun dengan seliaan dari saudara Syukri berjalan lancar. Kami berkurung dalam studio dari pukul 9 pagi hingga 8 malam dan hanya dapat menyiapkan Drum dan Guitar sahaja. Belanja sikit gambar.

KH-2 diguna untuk guide track

View from the control room

Ruang yang besar memberi sound drum yang padu

View outside the control room

Guitar tracking. Im using Edwards Explorer because of the wood(heavy tone), pickup output(higher than KH2) and neck joint(setneck thus more sustain).

Baru habis azab 11 jam rekoding non stop.


Disamping rekoding, aku ada turut membawa rilisan terbaru Suffer Remain yang telah keluar baru baru ini. Masih panas lagi. hahaha.






Tuesday, 27 January 2015

WORDLESS WEDNESDAY . . . PIRANHA !!!





Note: "Tanak tengok ikan lain, nak tengok Piranha je." Metalhead betul. Exodus - Piranha .

Tuesday, 20 January 2015

WORDLESS WEDNESDAY . . . GW DIMEBAG 10 Years Gone .

Getcha' pull.

 pic by Ross Halfin


Dime guitar, caption by Grady Champion, Dimes long time tech.

The last guitar he ever hold, right before 3 shot to the head. RIP.

Dimes studio, rigs and guitars in Rita safe keeping.

Thursday, 15 January 2015

BEBELAN METAL versi THE MORTAL GATHERING II

ahaaaaa... masih belum terlewat nak ucap selamat tahun baru 2015 rasanye. Hehe. Well, pada mulanya aku nak start menulis pada bulan Februari tapi teringat plak pasal satu event nih yang perlu dipromosikan.

Gig The Mortal Gathering 2 bakal berlangsung pada 15/02/2015 Ahad di Insider Space Tmn. Maluri, KL. Barisan band band yang terlibat gagah perkasa semuanya menjanjikan bahana kuasa extreme metal membakar setiap wajah pengunjung event ini nanti. Diharap event ini berjalan lancar tanpa sebarang halangan. Amin.

Band yang aku nanti nantikan ialah Whore House Butchery, Cryo Inferno, Osmantikos dan Savagely Tortured. Kami Suffer Remain akan bawakan lagu Essential Salt dari band Nile di acara tu nanti. Lagu yang berkisar tentang cara-cara mengawet mayat dan bukannya untuk awet muda. Hahaha.




THE MORTAL GATHERING II
15 02 2015
INSIDER SPACE, TMN MALURI, KL.
RM20

Be there !