Thursday, 15 August 2013

CROMOK open for METALLICA ?

CROMOK circa 1987 

METALLICA circa 1988 


Well, what to say. Galaxy Groupies akhirnya memutuskan untuk menampilkan band pembuka untuk konsert metallica... atau... metallica sendiri yang request untuk cromok menjadi band pembukaan ? Who knows but actually this is way better dari band XpdC, KristooL, dan segala band band mainstream hard rock/metal malaysia yang agak mainstream dan terjual sekarang ni. Hurmm, cromok pon mainstream kot sebab under label EMI tapi the first three albums are quite a landmark.

Aku nampak banyak juga reaksi di laman social yang kebanyakannya agak negatif mungkin kerana insiden yang terjadi sejurus tamat gig reunion cromok di KL Live 2012 dulu diantara gitarisnya dan beberapa orang peminat ( mungkin dah tak jadi peminat dah kot time nih). Apa yang aku boleh katakan tentang berita cromok open untuk metallica adalah aku excited jugak lah. Excited sebab apa ? Sebab 2 band yang inspire aku untuk angkat gitar and strum the string like nobody business akan bermain satu stage 21hb akan datang nih. I dont care much about the incident which happen between the axeman and few of his fan but i do care about CROMOK music. The first three album Image Of Purity, Forever In Time and Yours Truly are my starting point in metal. Lantak la axeman/gitaris si inchek rokstar tu dia nak sombong ka, demand ka , apa ka, aku tak ambik port langsung sebab I'm not a fan of him or his playing but I'm a fan of CROMOK music as a band.

Aku harap cromok main banyak lagu dari tiga album pertama tu dan harap-harap Sam tak lupa lirik dan Miji tak pancit dan ' incek rokstar ' solo tak sumbang (gig di KL Live dan Rockomania dengar kata byk juga note-note yang tergelincir tapi berjaya diselamatkan dgn penampilan Shah Ziri ). . . dan aku harap mereka takkan bawak gitaris perempuan (nama dia Mira Fana kot..) tu main dengan depa lagi sebab nampak weird as shit bila ada 3 gitaris atas stage (nak jadi iron maiden ke ?) and salah satu tu awek yang peringkat umur boleh jadi anak kpd depa. hahaha. Nampak agak..well..kelakar dan tak thrash metal langsung. Cukup la sekadar di backup oleh saudara Shah Ziri .

If all goes well, this event can be a thrash metal night to remember for years to come. 






Metal Up Your Ass !!!

21 comments:

  1. selamat ber Cromellica hehehe ...

    ReplyDelete
  2. hahahah.panas gak isu nih.hahaha lantak pi laa.

    ReplyDelete
  3. tolong rakamkan cromok dan post kan ke youtube...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.kang sampai surat saman mahkamah.hehehe

      Delete
  4. a ah. also dia tu gitaris PQot Thundergirl n bedroom gitaris. haha.peminat ke? keh keh keh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku minat pikot je~ (dan ewin bottlecapt)

      Delete
    2. bedroom gitaris? ... bedroom aku ke?

      Delete
    3. kalo bedroom ngko,mengandung budak tu,wahahhao

      Delete
  5. Cromok? Selepas insiden dulu....no thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh heh heh. itulah, kerana nila setitik rosak susu se peti ais. hehehe. aku amik pendekatan buang yang keruh,ambil yang jernih.everybody make mistake.mayhe his too eager with his comeback to the metal world so he forgot that the one who he scold is actually the one that contribute to his band popularity. so he is shit, but shit can also be use as a fertilizer. hahahaha.

      Delete
    2. Masih x dpt melibatkan artikel pasal kenyataan "rockstar" tu dlm majalah Karisma dulu, pedas ooo...susah nak hadam...aku yang bukan big fan muzik Cromok pun boleh geram jugak dgn statement dia mcm tu....apa2pun lupakan hal tu, yg penting Metallica still the best. Hehe

      Delete
    3. Salah taip, masih tak dapat melupakan artikel pasal kenyataan rockstar haha

      Delete
  6. dengar cerita dulu lars ulrich siap pakai tshirt cromok masa tour nowhere else to roam kat indon..lars ulrich yang request kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.rumours tu mmg lama dah. mungkin juga, itu tahun 1993 sama dgn tahun forever in time keluar.motorhead pon nak cromok opening tp tak dan sbb awah din balik malaysia.lemmy motorhead dgn lars ulrich kawan baik so maybe ade chain of event kat situ.who knows.

      Delete
  7. Semoga area depan penuh. Tak mau penuh kat belakang dan seats aje.
    Terkejut aku spore section a sold out khabarnya

    ReplyDelete
  8. Saya indifferent terhadap Cromok. Ada atau takde, sama je bagi saya.

    ReplyDelete