Sunday, 23 February 2014

BEBELAN METAL versi Damage Done 150KM again .

yahhh . . . akhirnya dia buat hal lagi. Hahaha. Anyway memang ini akan berlaku juga lambat laun...wear and tear kan dah 5 tahun pakai. Dalam tempoh itu pernah tukar waterpump, radiator, kipas aircond, absorber depan, Gearbox Oil Seal dan buat top overhaul. Kali ini dia meminta "pitih" lagi.



1.skru chamber   2. steering arm kanan   3. bearing.




4. break pad




5. kipas radiator



ooyeahh dan semuanya terjadi dalam masa yang sama. hehehehe   *facepalm*




14 comments:

  1. Replies
    1. haha.sama jugak. tapi kalo ada kereta yg maintenance free forever nak jugak beli. mesti berjuta regenye.

      Delete
  2. nak tanya... waktu beli dulu, kereta baru atau 2nd?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, nasib baik janda... kalau anak dara 5 tahun dah buat mcm2 hal mmg samtingrong la

      Delete
    2. hahaha. kereta 1999. overall semua ok je buat berulang jauh tiap tiap hari kira boleh la.cuma tak sangka dalam waktu yg sama dia minta duit.haha

      Delete
  3. Kesedihan yg berlaku di tengah bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok pok.nang sik sangka ku tp mok wat camnei agik. it will happen sooner or later.hahah

      Delete
    2. Sekpa bro...embak cool walaupun hati u sebenarnya kedak mok meletup! Hahaha

      Delete
  4. time BRIM ni pulak dia buat hal yek..? hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. BR!M ada try isi online..time nak masuk pendapatan isi rumah dah kena tendang.

      Delete
  5. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete