Tuesday, 24 January 2017

WORDLESS WEDNESDAY . . . PENYAMBUNG WARISAN





Note: Long live !

14 comments:

  1. Best majalah ni kartunis legend ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. antara paling diminati,encik Baba Chuah.

      Delete
  2. majalah kartun macam ni dah tak sepopular dulu...tabik la pada mereka yang terus berusaha untuk menghidupkannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.kurang popular tapi masih ada peminat tegar nye. Pada aku, depa ni mcm vinyl juga.hehe

      Delete
  3. Diorang pushed balik penerbitan.. tapi kang pembaca komen... beshnya kalau banyak Lambok yg punya.. apedaaa x ambik hati pejuang lain yg sama2 naikkan majalah tue.. memang betul Lambok best... tapi nie kan majalah jemaah kartunis hempas pulas.. majalah nie adalah UJANG + APO? dimodalkan anak encik Othman.. + Lengkuas+ Pandan sebagai kepala.. editor pulak bekas KOMIKOO.. dan APO?.. dengan rupa paras APO?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh aaa. sume ade feveret komik artis masing2. ade yg tgk pada story,ade yg tgk pada art. hehe

      Delete
  4. terhenti belinya asik habis ja kat 7eleven tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa.jika habis tandanya sambutan tinggi.alhamdulillah.

      Delete
  5. I saw this at the shops. Aku teringat zaman aku kemaruk, gila gila, batu api then Ujang, dan Lanun. Every edisi beli dan susun ikut katalog. Dah macam gudang majalah kat rumah. Last buang semua, sedih sangat. Tu jam budak2 remaja2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kolektor kat kedah,kumpul komik hongkong sampai 3000 senaskah.nak jual senaskah rm1,jual semua so rm3000. Hahaa.rabak

      Delete
  6. penjenaam semula yang ok la ni bagi aku

    ReplyDelete
  7. Saudara boleh saya hubungi saudara di mana2 media utk belajar mengenai majalah Fantasi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uish.blaja pasal mag fantasi? Baik saudara berhubung terus dengan encik Jaafar Taib di FB kalo ingin tahu lebih lanjut pasal fantasi.saya hanya peminat biasa saja. :-)

      Delete